Sötétkék nylonköpenyről álmodom … – az egyenruhába csomagolt egyenlőtlenség-

Sötétkék, krétaportól elborított nylonköpenyről álmodom még ma is…

Néha arra gondolok, hogy ezek a csúnya kommunisták biztos azt akarták, hogy mindenki nézzen ki rosszul, mindenki öltözködjön nylonba. És akinek nem volt otthon kisvonata, az az iskolában azt hihette a sok egyenköpenyt látva, hogy a másiknak sincs kisvonata, és nyugodt volt. Akinek meg volt kisvonata otthon, az azt gondolta az egyenköpenyt látva, hogy mindenkinek van kisvonata.

De íme ismét megtalálták a módját, hogyan higgyünk el megint olyat, ami nincs, az egyenlőséget. A kommunizmusban kinevelkedett Rózsa asszony nagyon szerethette a kisiskolás köpenyét. Mert Rózsika elhitte hogy a Marinak is van otthon 3 babája. És különben is kommunizmus ide vagy oda…egy leendő banánköztársaság igenis hitesse el magával, hogy egyenlőség van..hitesse el egypár Köpennyel….sőt hordjon mindenki köpenyt…

Hiszen jó ez, mert .a nylon elfedi a különbségeket, mondja a magyar iskolások jótevője…Igen, gondoljuk mi elbódulva a jövő csodálatos vizíójától. Majd elfelejtik , hogy mi van a köpeny alatt…hiszen a köpenytől megtelik a gyomor….hiszen a köpenytől mindenki keresztény színmagyarrá válik, nem lesz se cigány, se meleg, se zsidó..nem lesz többé se szegény, se gazdag……köpenyt mindenkire!!!

No de ebből az elméletből kiindulva, a kukásoknak akkor miért nem adnak öltönyt vagy a politikusokra kukásruhát? Végül is mind a kettőnek koszos a keze… meg hadd higgye a kukás amíg dolgozik, hogy őneki is van autója, háza, kertje, rózsája. Hiszen neki is volt  köpenye..anno elhitte, hogy mindenki egyforma.. .Miért pont most ne?

Dorianna Gray és  Hans Castorp

Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s