Zárjuk be az összes magyar fesztivált….

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében a normális magyar fiatal nem drogozik, és nem keveredik drogosokkal a deviáns fesztiválokon. Ettől még a kormányzat által támogatott módon válhat alkoholistává.

Ki ne álmodna egy olyan álomállásról, ahol csak önfeledten kell hülyeségeket beszélnünk, és ezért pénzt kapunk, nem is keveset, ráadásul közpénzből? Újabb példaképünk ezen a területen Téglásy Kristóf, az Emberi Erőforrás Minisztériumának szóvivője, aki megfejtette a magyar fesztiválkultúra nagy titkát. Vannak a rendes fesztiválok a normális fiataloknak, ahol a résztvevők maximum seggrészegre iszák magukat, majd másnap mennek vissza építeni a nemzetet, és vannak a nem normálisak, mondhatni deviánsok, a nemzet pöcegödrei, ahol a megtévedt ifjak drogoznak, magyar zászlókat égetnek, kecskéket áldoznak, és ki tudja még, hogy mi minden mást csinálnak.

Magyarország nagy szerencséjére fesztiváljaink nagy része a normális kategóriába tartozik, ami azt illeti, összesen egy fesztiválunk deviáns, a példás módon megrendszabályozott Ozora, ahol a rend őrei bedrogozott fiatalokat találtak. Mint ahogy Téglásy Kristóf arról biztosított minket, a normális fesztiválokon ilyen nem fordulhat elő, avagy ha mégis, akkor maximum elszigetelt esetekről lehet szó.

Bár mindez minden kétséget kizáróan megnyugtató, vannak olyan történelmi tényekkel alátámasztott vélemények is, miszerint a tudatmódosítás a könnyűzenei fesztiválkultúra része, úgy a hatvanas évek óta, például egyes rossznyelvek szerint Joe Cocker se csak a barátaitól kapott segítséget Woodstockban.

Léteznek ráadásul olyan elismert zenekarok és előadók, ahol a tudatmódosítás mondhatni a kreatív folyamat része volt – nem egyszer kellemetlen, avagy tragikus mellékhatásokkal. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Pink Flyod vagy pláne Joe Cocker csak LSD mellett lenne élvezhető, azt azonban igen, hogy nem kell ahhoz Ozorára mennünk, hogy “drogos” zenéket halljunk.

A hanyatló nyugat ópiumától természetesen nem kell zavartatni magát Téglásy Kristófnak, hiszen a normális magyar fesztiválokon a normális magyar fesztiválozók és zenekarok legfeljebb isznak, mint a gödény, az pedig csakis optikai csalódás lehet, hogy sötétben a tántorgó normális fiatalok gyanúsan hasonlítanak a deviáns fiatalokra. Elvégre Magyarországon az teljesen rendben van, sőt kívánatos is, hogy az immár szinte mindegyik fesztiválon fellelhető pálinkázókban becsületes magyar módjára ájulásig igyák magukat a résztvevők. Hollandiában a könnyű drogokat legalizálták, nálunk a házi pálinkafőzést; naná, hogy mi állunk jobban az alkoholizmus terén!

Az úgynevezett elektronikus partizene persze már a West Balkán tragédia óta a kormányzat bögyében van, és az sem túlságosan meglepő, hogy csak kellően látványos és természetesen teljes egészében használhatatlan tüneti kezelésre futja, hiszen az elsődleges cél nem a fiatalokra leselkedő veszélyek csökkentése, hanem azon választói réteg kielégítése, amely tagjai reggel, délben és este ugyan szívesen megisznak egy-egy kupica pálinkát, ám a drogot, legyen az bármilyen fajta, az ördögtől valónak tartják. Ilyen zene azonban nem csak a West Balkánban és Ozorán szólt, hanem ennek populárisabb verziója dübörög az egyik legnagyobb, úgynevezett prémium magyar fesztiválon, a hasonló zenéket szolgáltató parti arénák pedig szinte mindenhol megtalálhatóak.

Azt nem tudjuk, hogy Téglásy Kristóf és csapata milyen módokon próbálja megvédeni a normális magyar fiatalokat az ezeken a helyeken rájuk leselkedő veszélyekről, hacsak nem a NER-ben jól bevált, immár tudatmódosító szerek nélkül is mesterien űzött valóságtagadással: miután Ozorát leszámítva az összes magyar fesztivál normális, természetesen drogokat sem fogyasztanak rajtuk, az alkohol meg külön jó, hiszen kis szerencsével pár év alatt annyira eltompítja a normális magyar fiatalok agyát, hogy simán megszavazzák újra azt a kormányt, amelynek képviselője ekkora ostobaságokat beszél. Az alkoholisták és szenvedélybetegek száma eközben szépen kúszik felfelé, de semmi gond: Magyarországon ez a normális.

Szerző: Stemler Milós 

Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s