A mi túrónk a legjobb túró, sőt: túró nincs sehol a világban, csak nálunk (aki mást mond, nemzetáruló)

Jó eséllyel kedves olvasóinknak is feltűnik néha, hogy a közös nagy magyar mozizás rendre bevisz minket a málnásba. Nos, ahogyan olvastuk az internet egyik bugyrában, ebben a málnásban legutoljára bizonyos szirénszerű hangok azt sugdossák: “- a mi túrónk a túró csak, semmi más nem lehet igazi túró, csak a mi túrónk, hidd el”:  

Ősszel európai uniós eredetvédelmet kér a Tej Terméktanács a magyar rögös túróra, hogy erősödjön a termék piaci pozíciója. A hazai tejtermelés egyötödéből, mintegy 300 millió liter tejből készül túró, és ennek mintegy fele rögös túró. Az eljárás viszont hosszú, bürokratikus folyamat, de a terméktanács ezt végigviszi, mert a tapasztalatok szerint az európai uniós oltalommal rendelkező termékek megítélése sokat jelent a jövőre nézve.

(A cikk elérhető itt.)

SAJNOS MEG KELL EMLÍTENÜNK, HOGY AUSZTRIÁBAN MINDENHOL, ÉS NÉMETORSZÁG DÉLI RÉSZÉN ÁLTALÁBAN LEHET KAPNI A BRÖSELTOPFENT. EZ TELJESEN AZONOS A HAZAI “RÖGÖS TÚRÓVAL”, MIND ÁLLAGRA, MIND ÍZRE. AZ IS ÉRDEKES, HOGY AZ OSZTRÁKOK A BRÖSELTOPFENT KARINTIAI SPECIALITÁSNAK TARTJÁK, A KARINTIAI ÉS A TIROLI ÉTELEKHEZ HASZNÁLJÁK ÁLTALÁBAN. EMELLETT RÁADÁSUL A TÚRÓ MINT OLYAN BÁRMELYIK ÁLLAMBAN MEGTALÁLHATÓ. SOK SIKERT KÍVÁNUNK TEHÁT AZ EREDETVÉDELEMHEZ… 

HA VALAMIT VISZONT ÉRDEMES LENNE PROMOTÁLNI (DE AZT SEM EREDETVÉDELEMMEL, AMI HAMVÁBA HOLT BUTASÁG ILYEN ESETEKBEN, HANEM REKLÁMMAL) AZ INKÁBB A TÚRÓ RUDI, MERT ARRÓL PÉLDÁUL TÉNYLEG  NEM SZOKTÁK TUDNI, HOGY MICSODA. NEM A KONKURENCIÁT KELL TEHÁT MAGYAROSAN “KICSINÁLNI”, HANEM AZ EGYSÉGES BELSŐ PIAC SZABÁLYAIT KIHASZNÁLVA SZÉTTELÍTENI A TERMÉKEINKET. 

Hans Castorp

Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s