…azok az ausztrál olivazöld cigaretták!!

Egy ideje áll a bál Ausztráliában a cigaretták csomagolása körül. A kormány ugyanis egységesítette az összes cigaretta csomagolását, melyeket a jövőben olivazöld csomagolással, és az egészségügyi károsodásra való felhívással lehet majd eladni. A nagy cigarettagyártó cégek tiltakoztak és pereltek, nézetük szerint ez a szabályozás a védjegyhez fűződő jogaikat sérti. A bíróságok ugyanakkor elutasították az érveiket. A változás miatt például a Phillip Morris sem használhatja majd a címert-dizájnt, a British Tobacco sem, stb. Vége a piros Marlborough-nak, ugyanis olivazöld malbi lesz az erős és a gyenge cigi is.

Felhívások: “Ne hagyd, hogy a gyerekek a füstödet belélegezzék”, és a “Dohányzás vakságot okoz” (utóbbit nem is tudtuk, eddig csak az érrendszerünket és a prosztatánkat féltettük) oldalt pedig: “A cigarettában található vegyi anyagok károsítják a véredényeket és sejteket, illetve megtámadják az immunrendszert”.

Ki tudja, vajon a képek elég elrettentőek lesznek-e, mindenesetre a kipeckelt szem igencsak meggyőzőnek tűnik számunkra. Ha Ausztrália a szomszédunkban lenne, azt mondanánk, itt az ideje ráállni a cigarettacsomagoló zacskókra, melyeket a trafikokban lehetne árulni. A távolság miatt azért ez kissé nehézkes lenne.

A vonatkozó cikk itt érhető el:

http://www.guardian.co.uk/business/2012/aug/15/tobacco-plain-packaging-australia-court

Hans Castorp

Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s