Van baj – a dinnye, a piacgazdaság és ezek keveredése

Guglizd meg, édesfiam, aszongya, Kaaar- teeeel

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem indított eljárást a szaktárca államtitkárának minapi bejelentése nyomán, miszerint a dinnyepiac szereplői megegyeztek a közös árszabás mikéntjéről, és 99 forintért kínálták a gyümölcs kilóját a nagy kereskedelmi láncok. Az agrárállamtitkár egyébként hétfőn egyeztetett a GVH elnökével.

Ennek alapján egy fővárosi sajtótájékoztatón elmondta: eljárás nem folyik. Mindössze arról van szó, hogy két bejelentés és egy internetes hírportál jelzése alapján adatokat kér be a GVH, és tájékozódik. Ezzel tulajdonképp ugyanazt mondta el, amit néhány órával korábban már összefoglalt egy közleményben a GVH

….A dinnyeszövetség elnöke szerint nincs is központilag meghatározott ár. A lényeg, hogy a termelők és a vevők is jól járjanak…

(forrás: origo.hu)

Nincsittkartell, kéremszépen, tessék továbbmenni…

Kommentárunk:

AZ A SAJNÁLATOS ESEMÉNY TÖRTÉNT VELÜNK, HOGY BEKAPCSOLVA FELEJTETTÜK A TÉVÉT, ÉS MEGLÁTTUK XYZ ÁLLAMTITKÁRT (NEVE FÖLÖSLEGES), AMINT BEJELENTI, HOGY AZ ORSZÁGBAN SAJNOS “OLYAN ÁLLAPOTOK” VANNAK, HOGY FELJELENTIK A GAZDASÁGI VERSENYHIVATALNÁL A KORMÁNY ÁLTAL OLY JÓL KIFUNDÁLT ÁRKARTELLT, AMI ARRA JÓ, HOGY RÖGZÍTSÉK AZ ÁRAKAT A DINNYETERMELŐK. ILYEN IDŐKET ÉLÜNK. ÉS SÉRTŐDÖTT FEJET VÁG, MINTHA KISFIÚKÉNT KISZÚRTÁK VOLNA A LABDÁJÁT, VAGY A KISAUTÓJÁT LOPTA VOLNA EL VALAMI GAZEMBER AZ OVIBAN.

HÁT, KEDVES XYZ ÁLLAMTITKÁR ÚR, BEVEZETÉSKÉPPEN AJÁNLANÁNK A WIKIPEDIA KARTELL RÉSZÉNÉL ÍRTAKAT, KÜLÖNÖSEN TESSÉK FIGYELNI A VER-SENY-KOR-LÁ-TO-ZÓ MEG-ÁLL-A-PO-DÁS CÍMSZÓT, EZEK ELÉRHETŐEK ITT. RÖPKE 23 ÉV PIACGAZDASÁG UTÁN, KÜLÖNÖSEN ÁLLAMTITKÁRKÉNT, KEDVES XYZ ÁLLAMTITKÁR ÚR, ELKÉPZELHETŐ, HOGY A VERSENY ALAPVETŐ SZABÁLYAIVAL ILLENE TISZTÁBAN LENNI. EZEK EGYÉBKÉNT EGYÉRTELMŰEK, ÉS HARMADÉVES JOGI EGYETEMISTÁK VAGY KÖZGAZDÁSZOK KÍVÜLRŐL FÚJJÁK. ÍGY SZÓLNAK:

NEM OSZTJUK FEL A PIACOT, MERT AZ NEM JÓ AZ EMBEREKNEK. NEM KELL A SZÁZFORINTOS DINNYE A NÉPNEK, HA LEHETNE ÖTVENÉRT IS. HA AJÁNDÉKOT AKARUNK, ADAKOZUNK A NAGYGAZDÁK RÉSZÉRE, KÖRBEADUNK EGY KALAPOT, ÉS ÖSSZEDOBJUK, HOGY LEGYEN MÉG EGY TRAKTOR NEKIK. DE NEM AKARJUK, ÉS A PIAC SEM AKARJA, RÁADÁSUL EZ TÖRVÉNYBE, A VERSENYTÖRVÉNYBE ÜTKÖZIK. HOGY KÉPLETES LEGYEK: OLYAN KISAUTÓT VETTEK EL, AMI NEM A MIENK, UGYEBÁR. NEM LÉTELEM A DINNYE, HA NEM TUDNAK VERSENYKÉPESEN DINNYÉT TERMELNI, TERMELJENEK  MÁST. ÍGY VAN EZ AZ ORSZÁGBAN (EURÓPÁBAN) A SAJTTAL, A KISBOLTTAL, A PRESSZÓVAL, A FAGYIZÓVAL A VIDEOTÉKÁKKAL ÉS A KUPLERÁJOKKAL IS. VERSENY VAN, KARTELL NINCS. TESSÉK MEGGUGLIZNI.

Hans Castorp

Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s