KIÁLTVÁNY

Egy ország helyzetének megértéséhez a múltat, az illető állam történelmét nagyon fontos megismerni. Amikor a lap alapítói külföldön tartózkodtak, azzal szembesültek, hogy Magyarországra, a magyar kultúrára és az egyes emberek gondolkodásmódjára sokkal erősebben hatott az osztrák kultúra, mint azt gondolnánk. Olyan szegmense ez az országnak, melyet teljesen elfelejtenek, a hétköznapi párbeszédekben nem jelenik meg, és teljesen elhallgatják. Ez viszont azt eredményezi, hogy az a fajta klasszikus konzervatív attitűd és pátosz, aminek hagyománya lenne, lehetne, nem létezik. A habsburg birodalmi múlt ezernyi formában kapcsolódik a jelenhez, bármiről is írunk. E gyökereket szeretnénk felszínre hozni: ezért foglalkozunk sokat történelemmel és irodalommal a honlapon. Folyamatos történelem és irodalomhamisítás folyik ugyanis nézetünk szerint az Magyarországon, és ez kihat az európa-politikánkra, a kulturális rendszerünkre, a szomszéd államokkal való kapcsolatunkra.

Nem akarnánk ugyanakkor olvasóinknak szájbarágni a tényeket, nem ez az indíttatásunk. Egy olyan kulturális lapot szeretnénk, melynek nyugodtan lehet kevés, de értelmes olvasója. Nem nekünk kell levonnunk a tényekből a következtetést: a mi feladatunk a tények feltárása és közzététele kell, hogy legyen..
Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s