Képkommentár: A gyerekek már tudják (gyermekrajz kiállítás a XII. kerületi rendőrkapitányságon)

A napokban – mivel elhagytam a személyimet – elmentem a XII. kerületi rendőrkapitányságra. Miután vagy 30-40 percig nem foglalkozott velem a portás (mással volt elfoglalva), megnéztem a gyerekrajzkiállítás képeit, mely a bejáratnál volt kirakva. Megakadt a szemem a következő képen (sajnos a kis művész nevét nem írtam fel, elnézést érte és tőle)

A rendőrnéni megbünteti a piros lámpa ellenére a zebrán áthaladó gyerekeket 

Kommentárunk:

EVIDENS, HOGY A GYEREKEK MÁR ÉRZIK: A JÖVŐBEN FELTŰNŐEN NAGY LESZ A FEGYELEM. ÉRDEKES ÉS ELGONDOLKOZTATÓ, HOGY A FENTI KIS KÉPEN  A KISMAMÁT MÉG NEM BÜNTETI MEG A RENDŐR – PEDIG KI TUDJA, A PIROSBAN MEGY-E ÁT, VAGY SEM? EGYÉBKÉNT IS: NINCS IS VESZÉLYESEBB, MINT A KOCSIT TOLOGATÓ KISMAMÁK, LEHET ÉRDEMES LENNE ERRE IS FIGYELMET FORDÍTANIUK.

A SZŐKE RENDŐRNŐ DÖGÖSRE SIKERÜLT, NADRÁGJA KISSÉ MILITARY STÍLUST IDÉZ, ÖTVÖZVE A FEGYVERES ERŐK EREJÉT ÉS TEKINTÉLYÉT. A RAJZLAPJÁN (JEGYZŐKÖNYVÉN, ESETLEG PROFILALKOTÁSI TÁJÉKOZTATÓJÁN) A FELNŐTT ZÖLD, A GYERMEK PIROS SZÍNŰ: EZZEL ARRA UTAL, HOGY A GYEREKEK FELTÜNŐEN VESZÉLYESEK, FONTOS A MEGBÜNTETÉSÜK.

VAN ABBAN VALAMI “FINOM VIDÁMSÁG”, HOGY A RENDŐRSÉG AKKOR CSINÁL GYERMEKRAJZKIÁLLÍTÁST, MIKOR LEVISZIK A BÜNTETHETŐSÉGI KORHATÁRT. HASONLÓAN MÓKÁS LENNE PÉLDÁUL A GYORSHAJTÓKKAL KOCSIS RAJZOKAT KÉSZÍTTETNI, BETÖRŐKKEL RÁCSOS ABLAKÚ HÁZAKAT, ESETLEG PROSTITUÁLTAKKAL TEMPLOMBELSŐKET. SZÉP GESZTUS.  

Hans Castorp

Reklámok

Nem minden vélemény számít - a véleményeket szigorúan cenzúrázzuk, e helyütt véleményt csak a demokratikus keretek között lehet nyilvánítani!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s